Десетки автобусни спирки  са потрошени  от вандали напълно безнаказано и

...
Десетки автобусни спирки  са потрошени  от вандали напълно безнаказано и
Коментари Харесай

Безнаказано! Вандали обезкостяват автобусните спирки в Пловд...

Десетки автобусни спирки  са потрошени  от вандали изцяло безнаказано и пасажерите са принудени да чакат градския превоз, изложени на вятър и дъжд. Пловдив  чупи връх с унищожените заслони,  тъй като сходно безчовечие няма в другите градове в страната, разясняват от общинската администрация.   

Напълно е обезкостена спирката на бул. „ Цар Борис III Обединител “ до Панаира. Най-напред изчезнаха страничните стъкла, а по-късно даже и самият покрив. Без заслони е спирката на бул. „ Санкт Петербург “ против парк „ Лаута “.



Счупени са заслоните на бул. „ Христо Ботев “ против Централна гара, на ул. „ Димитър Талев “, бул. „ Шести септември “.  

Тийнейджър описа, че негови връстници вилнеят по тъмното, с цел да се вършат на забавни. Трошат заслоните с камъни и павета, по-късно бягат. 

Повечето спирки – 354 на брой – са дадени още преди години на концесия на компания „ Елиза 99 “. Всички заслони, превърнати в руини, бяха сменени и пасажерите се радваха, че няма да са изложени на слънце, дъжд и сняг. „ Диваци ли сме, че не можем да опазим и дребното придобивки, които имаме? “, възмущава се възрастен мъж, поглеждайки яростно  оголената структура на спирката. 

Във компанията – концесионер са се видели в знамение, тъй като всеки ремонт изисква  средства. Често те са хвърлени напразно – откакто възстановят заслона, още веднъж се намира някой дивак да го счупи.  

От Община Пловдив споделят, че няма метод до всяка спирка да се постави служител на реда, само че ще има видеокамери, които ще снимат вандалите. 

Снимки от Наташа Манева 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР